Laatste baandeel ‘Dynamite’ geplaatst in Freizeitpark Plohn

Het Duitse Freizeitpark Plohn pakt komend seizoen uit met ‘Dynamite’, een 40 meter hoge achtbaan met een topsnelheid van 100 km/h. De bouwwerken lopen gesmeerd en eerder deze week werd het laatste baandeel geplaatst.

 

Het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn opent op 18 april 2019 zijn nieuwigheid voor dit jaar, een spectaculaire achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides, genaamd ‘Dynamite’. De installatie van de 40 meter hoge achtbaan liep zonder al te veel problemen, mede dankzij de ervaren crewleden van RCS Worldwide, die al voor de installatie van tientallen achtbanen werden ingeschakeld. Zij plaatsten dan ook een paar dagen geleden het laatste baandeel.

Daarmee heeft het park er een nieuw icoon bij dat vanaf de parkeerplaats duidelijk boven de bomen uitsteekt. Nu alle baandelen geplaatst zijn, verschuift de focus naar de liftketting, de elektriciteitswerken en het installeren van de remmen. Daarna kunnen de testritten van start gaan.

‘Dynamite’ is de tweede installatie van de zogenaamde Big Dipper achtbaan, ‘Lost Gravity’ in het Nederlandse Walibi Holland was het prototype. Op deze baan rijden korte treinen van twee rijen met elk vier zitplaatsen. Daardoor kan de baan compactere elementen doorlopen. De baan is 40 meter hoog, 500 meter lang met 3 inversies en je behaalt een topsnelheid van 100 km/h.

 

Meer updates vindt u hier

 

Bron: Freizeitpark Plohn