Uitgelicht: Kirnu – Linnanmäki

De achtbaan Kirnu, in het Finse Linnanmäki, was de eerste 4D coaster van het land. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en opende in 2007. De achtbaan lijkt wel een grote knikkerbaan, waarbij de karretjes vrij tuimelingen maken.

 

Kirnu is een achtbaan in het Finse pretpark Linnanmäki. Deze achtbaan is van het type Zacspin, wat betekent dat de berijders via een verticale lifthill omhoog gaan en daarna een parcours volgen waarbij de karretjes vrije omwentelingen kunnen maken.

Deze achtbaan opende in 2007 en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan heeft een hoogte van 25,4 meter en een lengte van 142 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van bijna 60 km/h. Er zijn in totaal drie karretjes op de baan, elk met acht passagiers.

De minimale lengte voor een ritje bedraagt 1,40 meter en een maximum van 1,95 meter. Een ritje duurt ongeveer 42 seconden.