Uitbreidingsplannen voor het Schotse pretpark M&D’s

Het politieke bestuur van North Lanarkshire geeft de goedkeuring om de oppervlakte die ze aan het attractiepark M&D’s verpacht uit te breiden. Hierdoor kan M&D’s nieuwe plannen beginnen smeden.

 

Het Schotse M&D’s opende in 1996 haar deuren. De dag van vandaag herbergt het park verschillende acht- en waterbanen, aangevuld met voornamelijk kermisattracties verspreid over zo’n 6 hectare oppervlakte. Daarnaast vind je er ook een hotel, de tropische serre Amazonia, een arcadehal en andere ontspanningsmogelijkheden.

Het raadsgebied (council) van North Lanarkshire heeft nu de toestemming verleend om de verpachting van de grond uit te breiden met 12 hectare. Hierdoor zal de huidige oppervlakte verdrievoudigd worden, waardoor de totaal gehuurde grond 18,33 hectare zal beslaan.

 

Dit zet de deur open voor de uitbreidingsplannen van M&D’s voor een bedrag van 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro). Een eerste deel van het bedrag zal gebruikt worden voor het creëren van een evenementengebied (inclusief een all-weather koepel) en landschapsaanleg. Daarnaast wil het ook investeren in nieuwe attracties. Zo staat er onder andere een nieuwe achtbaan en een piratengebied gepland.

Tot slot wil het park ook het huidige Alona Hotel uitbreiden met 37 extra kamers. Inclusief een spa- en schoonheidsverzorgingsruimte.

M&D’s hoopt volgend jaar met de eerste werken te starten. Welk deel precies wanneer klaar zal zijn is nog niet bekend.

Bron: Themeparks UK

Foto: Ross Watson