Star Flyer en Tiki Party aanwezig op de Oktoberfoor in Oostende

De Oktoberfoor van Oostende, of ‘Oktoberfore’ in de West-Vlaamse volksmond, vindt dit jaar plaats van 5 oktober tot en met 4 november 2018. 73 kraampjes zakken af naar de Belgische kuststad en daarvan zijn er 16 van het type grootvermaak. Er zijn maar liefst 4 attracties voor de eerste keer aanwezig waaronder de gloednieuwe Belgische attractie Tiki Party en de stad heeft ook een buitenlandse topper weten te versieren met de Star Flyer Around the World.

 

Een van de blikvangers van de kermis wordt ongetwijfeld de Star Flyer “Arround the World” van de Nederlandse exploitanten Dauphin en van der Beek. Deze Star Flyer is 60 meter hoog en bied je een uitzicht aan over de stad en de kustlijn.

 

Ook de volledig nieuwe attractie Tiki Party van Kylie Simon is van de partij. Het is nog maar de 2de Belgische kermis die de attractie aandoet en zal ongetwijfeld ook veel bekijks hebben hier in Oostende. Andere nieuwe attracties die hier voor het eerst staan zijn de Tripride “Rock ‘n’ Roll” van Joeri Hayen en het funhouse “Villa Chaos” van Romain Drutti.

 

Thrill rides vinden we terug met de Afterburner “G-Force” van Dotremont en Saelens maar ook de Flipper “Extazy” van Steve Stappers is van de partij. Ook de Polyp Monster 3 “Aqua Riesen Polyp” van René Lauwers en de Break Dance van Jeanny Simon zijn van de partij.

 

Verder vinden we er nog de Take Off van Philippe Schmitt terug net zoals de Bidule “Movie Star” van Steve Stevereyns. Daarnaast is ook de Tripride “Rock ‘n’ Roll” van Joeri Hayen present.

 

Voor de kinderen is er ook heel wat fun te beleven met onder andere de rollercoaster “Tokio Express” van Johan Deville. Daarnaast zijn er ook botsauto’s, spookhuizen en draaimolens present. De volledige attractielijst kan je hieronder ontdekken.

 

Grootvermaak:

Aqua Riesen Polyp – Lauwers René (Polyp Monster 3)

Around the World – Dauphin/van der Beek (NL) (Star Flyer) – NIEUW

Belgian Dodgem Cars – D’Hooghe Kristof (Autoscooter/Botsauto’s)

Break Dance – Simon Jeanny (Break Dance 1)

Carrousel – Rorive Frans (Carrousel Galopant)

Extazy – Stappers Steve (Flipper)

G-Force – Dotremont/Saelens (Afterburner)

Magic World – Cattin Jérome (Glazen Doolhof)

Middeleeuws Slot – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)

Motion Simulator 7D – De Bruyne Victor (Simulator)

Movie Star – Stevereyns Steve (Bidule)

Rock ‘n’ Roll – Hayen Joeri (Tripride) – NIEUW

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Tiki-Party – Simons/Bodet (Contact) – NIEUW

Tokio Express – Deville Johan (Family Coaster)

Villa Chaos – Drutti Romain (Funhouse) – NIEUW

 

 

 

Bron: Kermisland.be