Fort Fear staat opnieuw in het teken van de Mistyville Horror Stories

Ook dit jaar staat het Halloween evenement van Fort Fun weer in het teken van de Mistyville Horror Stories. Vorig vond hoofdstuk 1 plaats, dit jaar is het tijd voor hoofdstuk 2. Mistyville is een stadje in de VS. De mislukkelingen en andere naamloze en vergeten schepsels hebben hier een nieuw thuis gevonden en leven hier volgens hun eigen duistere regels.

 

Het Halloween-evenement vindt dit jaar plaats in Fort Fun op drie dagen, 20/21/27 oktober 2018. Tijdens deze editie kunnen de bezoekers een nieuw extreem spookhuis ontdekken en een nieuwe show op de parktrein.

 

De Horrorattracties

 

Buzzsaw (nieuw 2018)

De zagerij van Mistyville staat al jaren leef. Ooit was dit een belangrijke plek van Mistyville. Hier werd namelijk het hout uit het Mistyville Forest verwerkt. Maar, volgens de legende, vond hier een ramp plaats. Een duistere mist trok over Mistyville en bleef er hangen, het dorp raakte afgesneden van de buitenwereld en de zagerij sloot de deuren.

Maar, toch dwalen er nog wezens door het donker, die je amper menselijk kan noemen. Het zijn waarschijnlijk de oude houthakkers die te hebzuchtig waren en oog in oog kwamen te staan met het kwade. Het geluid van de oude zagen, gepaard met gefluister en gegil, kan soms gehoord worden in de donkere nachten van Halloween. Zelfs de dapperste inwoners van Mistyville vermijden deze zagerij. Ook al zijn ze slecht, ze zijn hun leven niet beu.

 

 • Locatie: Secret Stage Of Horror
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Duur: circa 15 minuten
 • Scarefactor: extreem
 • Toegang: 10 euro pp

 

The Forest

In het moeraswoud weg van de stad kweken Voodooclans kruiden en dieren voor hun duistere ceremoniën. Onder de invloed van een voodoovloek kruipen ze door het moeras. Ze houden er niet van gestoord te worden tijdens hun zoektocht naar kruiden en ongedierte!

Mocht je hen toch kunnen ontwijken en het bos doorkruisen, is het veiligheidsgevoel enkel maar bedrieglijk! Want je stapt bij de familie Hicks binnen. Deze volledig gewetenloze en immorele rednecks exploiteren een zwarte houten hut aan de rand van het bos. Hier wordt Moonshine, de legendarische whisky van Mistyville gebrouwen. Maar dat is niet de enige hobby van de Hicks familie. Ze jagen ook graag op de wezens uit de Voodoo clan, en eigenlijk op alles dat beweegt!

Dit is de langste indoor en outdoor maze van Duitsland!

 

 • Locatie: Het woud achter Fort Fun LABS
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Duur: circa 25 minuten
 • Scarefactor: hoog
 • Toegang: 4 euro pp

 

The Hotel

In het legendarische Grand Hotel van Mistyville gebeuren vreemde dingen. De schijnbaar gekke medewerkers worden nooit ver van het hotel gezien, alsof ze door een spreuk eraan gebonden zijn. Eigenlijk lijkt iedereen die het hotel betreedt permanent een gast te worden. Slagen ze er toch in hun verblijf te voltooien, dwalen ze door de straten.

Wil je hier echt inchecken?

 

 • Locatie: Aan El Cascade
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Duur: circa 15 minuten
 • Scarefactor: extreem
 • Toegang: 8 euro pp

 

The Mine

De mijnen van MistyVille zijn oude grotten, die ooit dienden als een toevluchtsoord en heiligdom van het indianenvolk van de Semilines.

Echter, de inhalige inwoners van Mistyville hebben geen respect voor de rituelen van de Indianen en zijn enkel geïnteresseerd in de verborgen schatten. Ze graven dieper en dieper, maar hun hebzucht blijft niet ongestraft. Wat ze daar vinden is geen goud of edelstenen, maar pure horror…!

Zal jij de mijnen overleven?

 • Locatie: Devil’s Mine
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Duur: circa 10 minuten
 • Scarefactor: gemiddeld
 • Toegang: gratis

 

Entertainment

 

Der Fluch des Apachen-Goldes (nieuwe horrorshow)

Lang geleden leefden de Apache Indianen vredig op hun land. Maar hebzuchtige indringers gingen op zoek naar het goud van de Apache. In hun meedogenloze zoektocht naar de schatten dreven ze de Apachen weg van hun land zonder te beseffen welke grote fout ze maakten. De apache-medicijnman vervloekte het land als wraak en dwong de kolonisten om elke 100 jaar dezelfde traumatische geschiedenis te beleven. Omdat ze niet kunnen sterven, kunnen ze er niet aan ontkomen, of toch? Volgens een legende kan het Apache goud hen van de vloek verlossen. Doc Smith en zijn assistent Julius vertrokken op zoek naar goud, maar ze hadden sheriff Fuzzy niet verwacht. Hij is van mening dat de vloek gewoon de rechtvaardige straf is voor de hebzucht van mensen.

 

Mistyville Voodoo Club

De Mistyville Voodoo Club is de ideale plek voor alle gasten die meer dan een paar minuten in een speciale sfeer willen besteden om de vreemde figuren aan het werk te zien. Ontdek hier slangenmensen, messenwerpers en vele andere artiesten.

Vanaf 17 uur wordt er elke 15 minuten gewisseld van personages.

 

Streets of Mistyville

De vreemde wezens dwalen ook gedurende de avond door de donkere, mistige straten van het dorp.

 

Family Halloween

Ook voor de kleinste Halloweenvierders heeft het park de nodige activiteiten voorzien. In het Western dorp, aan de Horse Shoe BBQ kunnen ze stokbroodjes bakken en zich verkleden.