Ontdek hier de attractielijst van de 1 euro kermis van Huy

Dit najaar vindt opnieuw de 1 euro kermis van Huy plaats. De Foire À 1 Euro is gevestigd op het Port de State plein en vindt plaats van 5 oktober tot en met 11 november 2018. 60 kraampjes zakken af naar de Waalse stad, hiervan zijn er 14 van het type grootvermaak.

 

Deze herfst kermis is dus kleiner dan de zomerkermis van Huy, maar hiertegenover staat wel dat zo goed als alle attracties voor 1 euro gedaan kunnen worden. Een van de blikvangers van de kermis is het reuzenrad La Grande Roue van Schweig Jean die je een perfect uitzicht over de kermis bezorgt.

 

Voor de achtbaanfans is er de wildemuisachtbaan “Mini Racer” van Schweig Jean, die in 2016 voor het eerst verscheen in ons land. Huy is de vaste stek waar de Mini Racer verschijnt en deze achtbaan doet ook geen andere kermissen aan. Als je deze attractie gedaan wilt hebben moet je dus wel naar Huy afzakken.

 

Thrill rides zijn er te vinden met bijvoorbeeld de Bayern Kurve van Schweig Charly, de Bidule “Circuit du Nord” van Schweig Jean, de Tripride “Extreme Ride” van Schweig Karl en de Orbiter “Invader” van Moniquet Armand.

 

Voor de kinderen is er het fun house Crazy Beach van Céric Daniël, het spookhuis Gotham van Lamer/Ropers en het glazen doolhof Ice Age van Coenen Alain. Er is ook nog een loopspookhuis terug te vinden met de Star Warz van Coenen Alain. Verder zijn er natuurlijk ook nog de botsauto’s of de glijbaan Mega Slide van Steve Van Bellinghen. Tot slot is er ook nog de Movies 5D simulator van Vlasselaerts Eduard.

 

Op de Belgische kermissen vind je dit type attractie niet veel meer, maar hier in Huy is wel nog gewoon een Karting circuit present. Deze is van Weber Alexandre. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder vinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Belgian Scooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Bayern Kurve – Schweig Charly (Bayern Kurve)

Circuit du Nord – Schweig Jean (Bidule)

Crazy Beach – Céric Daniël (Funhouse)

Extreme Ride – Schweig Karl (Tripride)

Gotham – Lamer/Ropers (Spookhuis)

Ice Age – Coenen Alain (Glazen Doolhof)

Invader – Moniquet Armand (Orbiter)

Karting – Weber Alexandre (Karting)

La Grande Roue – Schweig Jean (Reuzenrad)

Mega Slide – Van Bellinghen Steve (Rutsche)

Mini Racer – Schweig Jean (Wild Mouse)

Movies 5D – Vlasselaerts Eduard (Simulator)

Star Warz – Coenen Alain (Loopspookhuis)

 

 

Bron: Kermis-land.be