Busch Gardens Tampa Bay kondigt komst nieuwe achtbaan Tigris aan

Busch Gardens Tampa Bay opent in 2019 een gloednieuwe achtbaan met Tigris. Bij deze achtbaan zullen de inzittenden driemaal gelanceerd worden en doorheen meerdere inversies gaan. Maar dat is nog niet alles, ook in 2020 zal het park een nieuwe thrill aanbieden, dit op de locatie van de houten achtbaan Gwazi die al enkele jaren gesloten is.

 

Met Tigris zal Bush Gardens Tampa Bay haar achtbaan aanbod gaan vergroten in 2019. Deze achtbaan dankt haar naam aan de kattensoort Panthera tigris. Deze achtbaan zal tot driemaal gelanceerd worden, tweemaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts.

 

Dit type achtbaan kreeg zusterpark Bush Gardens Williamsburg ook in 2015 met Tempesto.  In Europa kennen we dit type achtbaan voorlopig enkel van Sky Scream in het Duitse Holiday Park

 

 

Tigris zal een hoogte krijgen van 45 meter, een lengte van 263 meter en een topsnelheid van 100 km/h. De bouwer van deze baan is Premier Rides, een Amerikaans bedrijf.

 

 

Nog meer thrill in 2020

In 2020 wil het park dan weer een nieuwe thrill gaan aanbieden op de plek van de jarenlang gesloten houten achtbaan Gwazi. Wat we ons hierbij moeten voorstellen is momenteel nog gissen. Het is mogelijk dat de achtbaan een RMC behandeling zal krijgen, maar het is evengoed mogelijk dat ze afgebroken wordt voor iets compleet nieuw.

 

Bron en foto’s: Bush Gardens