Nieuwe achtbaan Carowinds gaat de hoogte in

In het Amerikaanse pretpark Carowinds is de opbouw van de nieuwe achtbaan Copperhead Strike in volle gang. Deze achtbaan zal een dubbele lancering bevatten en wordt geleverd door het Duitse bedrijf Mack Rides.

 

Wie volgend seizoen het Amerikaanse pretpark Carowinds bezoekt zal plaats kunnen nemen in de lanceerachtbaan Copperhead Strike. Deze achtbaan zal tot tweemaal toe gelanceerd worden en zal vijf inversies bevatten. Ze zal komen te staan in een nieuw themadeel dat draait om de Blue Ridge Country Kitchen. Momenteel worden de eerste trackdelen geïnstalleerd.

 

De looping werd ondertussen geplaatst

 

Copperhead Strike

Copperhead Strike wordt een achtbaan gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. De achtbaan zal een lengte hebben van 992 meter en een topsnelheid van 80 km/h. Een eerste lancering vanuit het station brengt je tot een snelheid van net geen 70 km/h op 2,5 seconden. Tijdens de rit volgt een tweede lancering die je uiteindelijk tot een topsnelheid van 80 km/h brengt. De nieuwe achtbaan zal vijf inversies bevatten waaronder een corckscrew, een cutback, twee loopings en een heartline roll. De rittijd zal 2 minuten 24 seconden bedragen.

 

 

Foto’s: Coasters101