Extra nocturnes tijdens Halloween in Pairi Daiza

Van de toren van Cambron, via de stoomtrein, de monumentale trap en de Izba… vanaf zaterdag 27 oktober trekt de tuin haar Halloween kostuum aan. 70 artiesten brengen ongeziene spektakels, animaties voor klein en groot, honderden kilo’s pompoenen, duizenden bloemen en tonnen verrassingen bezorgen de bezoekers een onvergetelijke avond tijdens één van de 9 Halloween nocturnes in Pairi Daiza.

 

Dankzij een mapping op de Abdijtoren en zijn ruïnes nemen de spoken van drie monniken vanaf zonsondergang de bezoekers mee op een reis doorheen de verschillende legendes en drama’s die zich op het domein van Cambron hebben afgespeeld: van de bouw van de Abdij tot de aanleg van Pairi Daiza (meerdere uitvoeringen per dag).

Mogen we deze dans van u? Zes zombies, die in een vorig leven dansers waren, zullen het afschuwelijke genoegen hebben je te vergasten op een dodelijke dans dat speciaal voor de bezoekers van Pairi Daiza werd gecreëerd! Al heel snel zullen ze zin krijgen om je ten dans te vragen en jou de pasjes te leren…

Worden jullie achtervolgd door een boom? De bosgeesten zijn verdwaald in onze tuinen en willen jullie ontmoeten. Misschien krijgen jullie de kans ze te benaderen?

Bij valavond dwaalt er een koor van spookmonniken rond in het hartje van de Hemelpoort. Je komt ze ongetwijfeld tegen… Probeer hen niet aan te spreken, ze zullen je niet zien!

Het gezelschap Pyronix stelt ons een nieuwe show voor! Met zijn mysterieuze personages en hun oogverblindende show van flamboyante effecten en hun kolkende massa van vlammen en vonken. Acrobaten en jongleurs zullen je doen duizelen door hun beheersing van het vuur en hun nooit geziene pyrotechnische effecten.

Steltlopers op een rampzalige wandeling in het park, een vuurspektakel of buitengewone wezens uit het hiernamaals kruisen je pad. Met vreemde bewegingen, verrassende talenten of fascinerende kostuums. Wanneer sommigen plots worden overvallen door de zin om te dansen, zal het publiek gillen van verbazing (en plezier) …

Halloween, de wereld rond.

Niet ver van de Izba is er een grote tent uit de grond gerezen! Kom binnen en maak een muzikale reis rond de Halloween-wereld!

HET VAMPIERENBAL (27/10 > 29/10) Kom naar het grote bal, dat wordt georganiseerd door Dracula, en leer zijn lievelingsdansjes! Door Friss Folk & Nihil Obstat.

HET FEEST VAN DE DODEN (30/10 > 01/11) Het kwartet Mariachi Sabor a Mexico brengt ons aan het dansen en zingen! Er zal zelfs een Mexicaanse tap- en sabeldans te zien zijn!

DUIVELS CONCERT (02/11 > 04/11) De Celtic Seven zullen ons verblijden om Halloween op duivelse wijze te vieren!

 

… en het is overal!

In de nacht van 26 op 27 oktober trekken de vriendelijke mummies en heksen erop uit om het park om te toveren tot een paradijs met als thema herfst en Halloween. Reuze vogelverschrikkers, honderden kilo’s pompoenen en duizenden bloemen zullen de tuin opfleuren, skeletten gaan ronddwalen in de verschillende werelden, bomen zullen rondspoken, de trein zal getooid zijn in Halloweenkleuren… De tuin zal baden in een uitzonderlijke, nooit geziene sfeer…

 

… maar eigenlijk hoef je voor niets bang te zijn!

Ontmoet al die angstaanjagende beestjes… Zin om slangen, salamanders en insecten van dichterbij te bewonderen? Onze gidsen vertellen kleine en grote bezoekers alles over deze beestjes waar we soms bang van zijn, terwijl dat nergens voor nodig is.

 

« Wat een cool kostuum heb jij! »

De Grote Verkleedwedstrijd wordt alsmaar groter. Jaar in, jaar uit, blijft het aantal deelnemers groeien en de creativiteit van kleine en grote bezoekers verbazen. Mooi, grappig of magisch, het zal ongetwijfeld dit jaar nog moeilijker worden voor de teams van Pairi Daiza om de dagelijkse winnaar(s) te kiezen!

Tijdens Halloween blijft het ook niet bij een verkleedwedstrijd in Pairi Daiza… niet alleen de meest creatieve, maar ook de snuggerste bezoekers maken kans op prachtige prijzen!

 

Laat het je smaken… er is genoeg voor iedereen!

Halloween-voedermomenten voor de dieren. Ook dieren hebben recht op een speciaal programma! Dit jaar zullen de verzorgers hen een speciaal Halloweenmenu voorschotelen, tot grote vreugde van de toeschouwers, die de voedermomenten mogen bijwonen. Vleermuizen, doodshoofdaapjes, gorilla’s, nijlpaarden, leeuwen… ze zullen likkebaarden!

En natuurlijk zullen speciale gerechten en menu’s, in elkaar gebokst door onze ‘chef van de Dood’, worden geserveerd in onze verschillende restaurants en in foodstands aan de grote tent. Loopt het water je in de mond van een duivels buffet? Van onze zwarte burgers? Of heb je meer trek

in het Jack’O’Lantern gerecht? Het zal duivels lekker zijn… De gevoeligste magen hoeven zich geen zorgen te maken: de traditionele gerechten zullen niet allemaal van de kaart verdwijnen.

 

Halloween in Pairi Daiza is van 27 oktober tot 4 november, elke dag tot 21u. Het volledig programma op: www.pairidaiza.eu