Nagashima Spa Land toont details van nieuwe Rocky Mountain Hybride Coaster

Het was al een tijdje geweten dat Nagashima Spa Land in Japan hun houten achtbaan White Cyclone zou laten omvormen door Rocky Mountain Construction. Onlangs werden dan eindelijk de volledige details naar buiten gebracht.

 

White Cyclone was een houten achtbaan van Intamin die sinds 1994 in het park stond. Het park nam echter de beslissing om deze te laten omvormen door RMC, waardoor deze vanaf de lente van 2019 door het leven zal gaan als Hakugei, wat vrij vertaald witte walvis betekend. Het zal een zogenaamde Hybride Coaster worden waarbij men gebruik maakt van zowel hout als staal.

Ondertussen is ook de volledige lay-out van de baan bekend en weten we dat de topsnelheid 107 km/u zal bedragen. De maximum hoogte zal 55m worden en de track zal 1530m lang zijn. De baan zal ook inversies bevatten zoals een kurkentrekker en een zero G-rol en de eerste afdaling zal een hellingshoek van 80° hebben.

 

 

Hiermee presenteert Nagashima Spa Land de eerste hybride coaster van Japan en hoopt hiermee heel wat fans van over de hele wereld te lokken.