Uitgelicht: Cobra – Conny-Land

De achtbaan Cobra in Conny-Land is een bijzonder exemplaar, deze shuttle coaster neemt je mee voor een ritje voorwaarts en achterwaarts. In de baan zit een looping en aan het einde van de baan blijf je enkele seconden ondersteboven hangen.

 

 

Cobra in Conny-Land is een creatie van de Russische bouwer Pax Company. Dit bedrijf is ondertussen gestopt met de productie van achtbanen. De passagiers worden bij deze Shuttle Coaster eerst naar achteren getrokken op de 36-meter hoge piek, voordat ze in een vrije val naar beneden gaan en met 85 km / u door het station razen. Na twee Camelbacks, gaat men doorheen een looping, om vervolgens in een Scorpion Tail seconden ondersteboven te blijven hangen. Hierna leg je het  parcours opnieuw af, maar dan achterwaarts.

Cobra opende in 2010, al was de baan gepland voor 2007. Door financiële problemen bij de bouwer, genaamd Pax Company, liep de levering behoorlijke vertraging op. Cobra is 42 meter hoog en 215 meter lang. De baan heeft een topsnelheid van  85 km/h. De originele trein werd voor het seizoen van 2018 vervangen door een nieuwe trein gebouwd door Sunkid Heeghe.