Schwarzwaldpark Löffingen wordt Tatzmania

Het zoo- en amusementspark Schwarzwaldpark Löffingen zal vanaf vrijdag 3 augustus 2018 door het leven gaan als Tatzmania. De vernieuwde dierentuin zal één van Europa’s grootste showrooms worden op vlak van katachtige roofdieren.

 

Naast berberapen, bizons, blauwe pauwen, emoes, stokstaartjes, tamme vogels, lama’s, leeuwen, nandoes, pony’s, herten, schapen, stekelvarkens, steenbokken, kangoeroes, elanden, wolven en geiten zullen vooral de tijgers en de leeuwen het paradepaardje van de zoo worden. Zij verblijven zelfs in een zone die maar liefst 3 hectare groot is. Bezoekers kunnen er zelfs het voederen van de grote katten van erg dichtbij ervaren.

Thrillseekers die graag een panoramisch zicht hebben over de hele zoo kunnen terecht in de 38 meter hoge Free Fall Tower, om daarna zichzelf te trakteren op de spanning van de vrije val op de terugweg. Jonge achtbaanliefhebbers kunnen dan weer terecht in de Achtberbahn van Zamperla.

© Matthias Münzer
© Matthias Münzer
© Matthias Münzer
© Matthias Münzer

De nieuwe eigenaren van het park zijn exploitanten van het Steinwasen-park in Oberried. Het familiebedrijf Brown, dat ook actief is het Steinwasenpark te Oberried, heeft onder andere de Zwarte Löffingen overgenomen in het voorjaar van 2017. Tatzmania is terug te vinden in het zuiden van Duitsland, op een boogscheut van de grens met Zwitserland.

Wie graag nog eens de sfeer opsnuift uit het oude Schwarzwaldpark Löffingen kan onderstaande video bekijken.

 

Bronnen: Tatzmania.com, Baden.fm, Swr.de

Foto’s: Matthias Münzer