Frans pretpark verhuist naar nieuwe locatie en opent 2 achtbanen

Het Franse pretpark Family Park, gelegen in Centre-Val de Loire in het midden van het land, is haar oude locatie ontgroeid. Daarom zal het pretpark van locatie veranderen. Op de nieuwe locatie komen verschillende oude en nieuwe attracties, waaronder ook 2 achtbanen.

 

Het grondgebied waar Family Park gelegen is wordt te klein en daarom wil het pretpark verhuizen. De eigenaars van het park hebben een nieuw terrein gevonden op een half uurtje rijden van Family Park. Het gaat om het terrein van Parc de la Récréation, dat tot nog toe een recreatie domein was. Nu zal dit recreatiedomein omgevormd worden naar een compleet pretpark.

Family Park heeft momenteel 1 achtbaan, het gaat om de Family Coaster die in 2014 opende en gebouwd werd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Het is een achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. De rollercoaster blijft nog tot het einde van het seizoen in Family Park en zal dan mee verhuizen naar de nieuwe locatie.

De tweede achtbaan voor het nieuwe Parc de la Récréation wordt er eentje van 600 meter lang. Een veel grotere achtbaan dus. Veel details daarover zijn nog niet bekend gemaakt. Family Park zal op 26 september 2018 haar deuren sluiten. De achtbanen van Parc de la Récréation moeten openen in 2019.

 

Bron: rcdb