Wunderland Kalkar staat te koop

Het Duitse resort Wunderland Kalkar met hotel, conferentiezalen en pretpark Kernie’s Familiepark staat sinds enkele weken te koop. Eigenaar Hennie van der Most zoekt een overnemer die behalve het complex ook alle banen wil veilig stellen.

 

Directeur van het complex Han Groot Obbink vertelt aan de Duitse nieuwssite NRZ dat eigenaar Hennie Van Der Most inderdaad op zoek is naar een nieuwe eigenaar, “we willen geen cowboys, het kan zelfs nog tien jaar duren eer we de juiste overnemer gevonden hebben.” Haast is er volgens de man dus niet bij, men wil vooral een overnemer vinden die het complex in haar huidige staat wil verder uitbaten, samen met de 375 medewerkers die momenteel in dienst zijn.

 

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is een resort dat opende in 1995 in een nooit in gebruik genomen kerncentrale. Het resort heeft hotels, bars, eetgelegenheden, tennisvelden en het pretpark Kernie’s Familienpark. Het pretpark is gebouwd rond en zelfs in een koeltoren, het biedt heel wat attracties aan als een achtbaan, boomstamattractie en heel wat kinderattracties. Wie een ticketje koopt kan hiermee de hele dag de attracties betreden en kan genieten van het onbeperkt frietjes eten, ijsjes en drank.