Fotoalbum: Kennywood Park – juni 2018

Het Amerikaanse pretpark Kennywood is gelegen in Pennsylvania. Dit park is eigendom van de Spaanse pretparkketen Parques Reunidos, die ook Bobbejaanland, Slagharen en Movie Park Germany in handen heeft. Hypercoaster Phantom’s Revenge, gebouwd door Arrow Dynamics, is met een hoogte van 49 meter en een lengte van 975 de grootste achtbaan van het park, maar zeker niet de enige. Het park heeft momenteel zeven achtbanen in haar aanbod, waaronder enkele klassiekers. De oudste achtbaan in het park is het houten exemplaar Rabbit, welke al opende in 1920. In 1924 opende de houten achtbaan Thunderbolt en als laatste klassieke achtbaan draait de duellerende houten achtbaan Racer er al sinds 1927 haar rondjes. Sky Rocket, een gelanceerde achtbaan van Premier Rides is zeker ook een must do in het park.