Grootse uitbreiding op komst voor het Tokyo Disneyland Resort

Tokyo Disneyland Resort gaat groots uitbreiden, er komt namelijk een nieuwe zogenaamde haven met meerdere nieuwe themadelen. Deze themadelen zullen in het teken staan van Frozen, Tangled en Peter Pan. Verder wordt er ook een nieuw hotel gebouwd. Voor deze uitbreiding investeert uitbater Oriental Land maar liefst 250 miljard Yen. Dit komt overeen met net geen 2 miljard euro.

 

Tokyo Disneyland deelde onlangs nieuwe details over de grote uitbreiding van het resort die in 2022 moet geopend worden. Er zal namelijk een nieuwe haven gebouwd worden, of zoals ze het zelf noemen, een Port. Deze uitbreiding zal bestaan uit drie uitgewerkte themazones waarin de films Frozen, Tangled en Peter Pan centraal staan. Met deze uitbreiding gaat een bedrag gepaard van maar liefst 2 miljard euro.

 

Frozen

In dit deel zal men het dorpje Arendelle ontdekken, men zal er terecht komen in een setting die plaatsvindt nadat Elsa haar magische krachten gebruikte om sneeuw en ijs te controleren. Ze heeft de deuren van het kasteel al opengezet om gasten te ontvangen. In dit deel zal een nieuwe attractie geopend worden die het hartverwarmende verhaal verteld over het avontuur dat de zusjes Elsa en Anna beleefden. Men zal hierbij een boottochtje maken en de liedjes uit de film kunnen ontdekken. Verder opent er in het kasteel een nieuw restaurant.

 

Tangled

Bezoekers zullen hier de toren van Rapunzel ontdekken, die hoog boven een betoverd woud uitsteekt. In deze zone komt een attractie die Rapunzels tocht naar het Lantaarn feest volgt. Ook komt hier een restaurant geïnspireerd op de schuilplaats van de slechteriken uit deze film. In de attractie neemt men plaats in een gondel en maakt men een romantische tocht doorheen Rapunzel’s mooiste dag. Ze gaat namelijk op tocht met Flynn. Flikkerende lantaarns zullen de attractie verlichten, terwijl de twee een iconisch lied uit de film zingen.

 

Peter Pan

In de Peter Pan zone komen twee attracties te staan en een restaurant. De zone zal Neverland genoemd worden en bekende taferelen uit de film krijgen. Denk maar aan de bergen, het piratenschip van Kapitein Haak en Skull Rock.  In een attractie zullen de bezoekers over de jungle van neverland vliegen en strijden tegen de piraten van Kapitein Haak. Men zal de jonge broer van Wendy, John moeten zien te redden. Men neemt plaats in een boot die door Tinker Bell besprenkeld wordt met magische poeder zodat deze kan vliegen.

De tweede attractie neemt je mee naar een reuzengrote wereld van Pixie Hollow waar Tinker Bell en haar vrienden wonen en werken.

Het restaurant zal geïnspireerd worde op de schuilplaats van de Lost Boys, tijdens het eten krijg je een prachtig uitzicht op Neverland.

 

Bron: Disney, Thrillgeek

Foto’s: Disney