Speeldgoedmuseum opent themapark tentoonstelling

Fans van een dag vertier die meer willen dan een klassiek pretpark, kunnen vanaf nu terecht in ‘Fort Bravo’. Onder een stralende zon opende dit historische themapark gisteren de deuren. Vanaf dag 1 kon men op een mooie belangstelling rekenen. Het was er, zoals men in pretparkmiddens graag zegt, direct “gezellig druk”.

 

Herbeleef de steentijd en de middeleeuwen. Sta oog in oog met imposante mammoeten en koene ridders. Kijk uit voor de bende outlaws die de postkoets overvallen in het westerndorp. Rook de vredespijp met het Grote Opperhoofd. Bescherm je oren tegen de donderende kanonschoten in de heroïsche zeeslag tussen de piraten.

Neem plaats in onze boten die je meevoeren naar het jaar 10.000 voor onze jaartelling. Tussen al die historische gebeurtenissen geniet je van een heerlijke snack in een van onze parkrestaurants, van een verfrissend ijsje bij deze tropische temperaturen of van een schuimende kroes woudbier samen met Robin Hood.

 

Om de geschiedenis zo levensecht mogelijk te krijgen, gebruikt ‘Fort Bravo’ niet enkel uiterst gedetailleerde decors en life-animatronics, maar schakelt het ook een kruim aan acteurs en stuntmannen in. Je waant je echt in het verleden.

‘Fort Bravo’ kan je vergelijken met ‘Puy de Fou’ in Frankrijk en ‘Archeon’ in Nederland. Er is een verschil: alle bezoekers in het park zijn 7,8cm groot en hebben geen neus. Alle attracties zijn gebouwd door Playmobil Rides, de bekende fabrikant die wereldwijd voor speelplezier zorgt bij jong en oud. De investering voor ‘Fort Bravo’ bedraagt meer dan 200 dozen.

 

‘Fort Bravo’ vind je in Mechelen, Nekkerspoelstraat 21 (op de eerste verdieping van het Speelgoedmuseum). Het park is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur (sluitingsdag: maandag).