Eerste zeehond van het seizoen voor SEA LIFE Blankenberge

De eerste zeehond van het seizoen is binnengebracht bij SEA LIFE Blankenberge. De pup werd opgepikt door de redders van Westende en later overgebracht naar het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge. Het centrum verwacht binnenkort meer zeehonden op het strand, maar die hebben niet allemaal nood aan een opname.

 

Amper 4 weken oud

 “Het gaat om een gewone, mannelijke zeehond. De pup is amper 4 weken oud en weegt 11,4 kilogram. De pup is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft alleen geen kans op overleven.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pup verzorgen. Als de pup over twee tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht (30kg) is, zal de zeehond terug vrijgelaten worden.

 

Wanneer heeft een zeehond hulp nodig?

SEA LIFE benadrukt graag dat niet alle zeehonden op het strand nood hebben aan een opname in het zeehondenopvangcentrum. “Als de zeehond zich mooi kan opkrullen in de vorm van een banaan, hoofd en staart omhoog, dan is de zeehond niet in nood. In dat geval is een afstand houden van minimum 10 meter de beste zorg die omstaanders kunnen bieden. Op die manier ervaart de pup geen stress en kan het voldoende uitrusten.”, gaat Manu Potin verder.