Speelpark Oud Valkeveen krijgt nieuwe achtbaan in 2019

Goed nieuws voor de achtbaanfans. Speelpark Oud Valkeveen, gelegen in het Nederlandse Valkeveen in de provincie Noord Holland, krijgt er volgend jaar een nieuwe achtbaan bij. Hierbij wordt de achtbaan collectie van het park verder uitgebreid. Het pretpark ligt aan een groot meer.

 

Speelpark Oud Valkeveen krijgt er een achtbaan bij! De achtbaan zal in een draken thema gegoten worden en krijgt de toepasselijke naam Draken Achtbaan. De voorziene openingsdatum is 2019. Veel meer is er over de nieuwe attractie momenteel nog niet bekend.

Het pretpark breidt hiermee haar bestaande achtbaan collectie uit. Het park had al een achtbaan met de naam “Achtbaan”, dit is een familie achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Daarnaast heeft het park ook een Butterfly attractie met de naam Vliegende Valk. Speelpark Oud Valkeveen heeft ook vele familie attracties en een unieke ligging, vlak aan een inham van groot meer. Ideaal voor op warme zomerdagen verkoeling te zoeken.

De uitbreiding komt iets of wat onverwacht omdat het park vorig jaar nog dreigde te sluiten. De gemeente wou immers een toeristentaks opleggen die de prijs van het toegangskaartje bijna zou gaan verdubbelen. Het pretpark weigerde deze taks te aanvaarde en dreigde met de sluiting als de plannen niet zouden geschrapt worden. In eerste instantie leek de gemeente niet te willen buigen, maar uiteindelijk werd de druk toch te groot en werd de maatregel geschrapt. Hiermee bleef het voortbestaan van het park verzekerd.

 

Update: Kanttekening, voorlopig zijn de nodige vergunningen nog niet verleend en daarmee is het niet helemaal zeker als de achtbaan er wel zal komen.

 

Bron: rcdb

Foto: Dries Defever (Themeparkfreaks)