Parc Spirou Provence onthult treintje van grootste achtbaan

In Frankrijk wordt nog volop gebouwd aan een nieuw pretpark dat in het teken zal staan van Robbedoes. Het park zal de naam Parc Spirou Provence dragen en openen rond 15 juni 2018. In het park komen onder de attracties alvast drie achtbanen te staan, waarvan Spirou Racing de grootste is.

 

De bouwwerken aan het Franse pretpark Parc Spirou Provence lopen op hun einde, het park zal op 16 juni geopend worden voor het publiek. Wie het park zal bezoeken kan er de achtbaan Spirou Racing ontdekken. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer en het park toonde onlangs voor het eerst het treintje dat over deze baan zal rijden.

 

Drie achtbanen

 

 

Wanted By Lucky Luke: wordt een Force Two-achtbaan die in het teken zal staan van de goudmijn van de Daltons uit de Belgische stripreeks Lucky Luke. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 9 meter en zal tijdens het parcours van 222 meter een snelheid behalen van 39 km/u.

Spirou Racing: De tweede achtbaan wordt: Spirou Racing. De achtbaan wordt van het type ESC-535, wat wil zeggen dat het een familiecoaster wordt. Spirou Racing zal een snelheid krijgen rond de 65 km/u en wordt ongeveer 25 meter hoog.

En avant Seccotine: Dit wordt opnieuw een achtbaan van Zierer. En avant Seccotine wordt een Force Zero model, de kleinste in het aanbod van deze bouwer, vooral bedoeld voor de jongste bezoekers.

 

 

Andere attracties

Verder zullen er zes familievriendelijke attracties geopend worden in het park, deze staat telkens in het teken van Marsupilami, Fantasio, Spip en de Graaf van Champignac. Met Mesozoïk Island, Zombillenium en Gaffe à Gaston zal het park ook drie simulator- en darkride attracties hebben.

 

Prijzen

Ondertussen is ook de toegangsprijs bekend gemaakt. Een dagje in het park zal €32 kosten voor een volwassen bezoeker en €25 voor een kind. Voor grote gezinnen, vanaf drie kinderen geld er een korting van twee euro per ticket.

 

Toekomst

Het park zal bij opening een oppervlakte beslaan van 4 hectare, maar het doel van het park is om uiteindelijk 8 hectare te bereiken met minstens een nieuwe attractie per jaar vanaf 2019.

 

Bron en foto’s: Parc Spirou