Nieuwe achtbaan Knott’s Berry Farm geopend: bekijk hier de onride

Knott’s Berry Farm opende onlangs haar gloednieuwe achtbaan Hangtime, een Infinity Coaster gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer. Ondertussen maakten al heel wat bezoekers van het park een ritje en verscheen de eerste onride video online.

 

Wie dit jaar het Amerikaanse park Knott’s Berry Farm bezoekt zal kunnen plaatsnemen in de gloednieuwe achtbaan HangTime. De avonturiers worden hierbij via een verticale lifthill omhoog getakeld en blijven bovenaan even stil hangen voor ze een meer dan verticale duik nemen. De achtbaan kreeg een lichtpakket, waardoor deze er in het donker zeer indrukwekkend uit ziet.

 

 

Hangtime

Hangtime is een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan heeft een hoogte van 45,7 meter en behaalt tijdens de first drop van 96° een topsnelheid van 91,7 km/u. De track van 670 meter werd speciaal ontworpen voor het park en tijdens de rit gaan de bezoekers doorheen 5 inversies.

Net voor de first drop wordt de achtbaantrein even stilgezet, zodat de bezoekers recht in de afgrond moeten kijken. De spectaculairste inversies is een Negatieve-G Stall Loop, waarbij je ‘hang time’ krijgt. Hieraan dankt de achtbaan haar naam aan.

 

Wie de bouw wil herbekijken kan dat hier.

 

Bron en foto’s: Knott’s Berry Farm