Leolandia bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan

Het Italiaanse pretpark Leolandia is volop bezig met de bouw van een nieuwe familie achtbaan. Dit is te zien op bouwfoto’s die het park publiceerde. Op deze foto’s zien we verschillende trackdelen opgebouwd staan. Het wordt de 4de achtbaan van het pretpark.

 

Leolandia is een pretpark dat zich voornamelijk richt op kinderen en families. Het pretpark bezit 3 achtbanen en daar komt dus nu een 4de rollercoaster bij. Op bouwfoto’s zien we een groene achtbaantrack met bruine supports. Wat voor achtbaan het zal worden is nog niet bekend, maar het lijkt om een familiale achtbaan te gaan.

 

De nieuwe achtbaan wordt gebouwd door Preston & Barbieri. Alle andere rollercoasters in het park zijn gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla, attracties die het pretpark overkocht in 2006/2007. Het gaat dan om de spinning wild mouse Twister Mountain, de aangedreven achtbaan met een unieke lay-out Mine Train en een kinderachtbaan met de naam Leocoaster.

 

 

Foto’s: Peter Dohmen