Treintjes RailBlazer gearriveerd bij California’s Great America

California’s Great America toonde foto’s van de treintjes die binnenkort over de nieuwe achtbaan RailBlazer zullen razen. De treintjes zijn zopas op de track geplaatst, wat doet uitschijnen dat het niet lang zal duren vooraleer de testritten van start gaan.

 

De bouw van RailBlazer lijkt een nieuwe fase in te gaan. Deze achtbaan werd gebouwd door Rocky Mountain Construction en is samen met Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas de eerste in haar soort. Onlangs werden de treintjes op de track geplaatst, wat wil zeggen dat we kunnen uitkijken naar de eerste testritten.

 

RailBlazer

RailBlazer zal haar bezoekers meenemen naar een hoogte van 32,3 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 548,6 meter behaalt men een snelheid van 83,7 km/h. Men gaat over stevige airtime-heuveltjes, door fel gebankte bochten en doorheen drie inversies: Een Dive Loop, Cutback en Corkscrew. De achtbaan werd gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is voor dit bedrijf de tweede achtbaan in haar soort die het bouwt. Ook in Six Flags Fiesta Texas zal dit jaar een gelijkaardige baan openen.

 

 

De bouw van RailBlazer kan je hier volgen.

 

Bron en foto’s: California’s Great America