Geboortegekte in Kasteelpark Born

In het Limburgse dierenpark Kasteelpark Born in Nederland is er een golf gepasseerd aan geboortes. Zo werd er onder meer vorige week een kameel geboren. Het veulentje is wel niet het enige dier dat er werd geboren.

 

Kamelenmoeder Zulaika kreeg dinsdag rond negen uur haar eerste veulen. “Moeder en kind maken het goed”, zegt Janke Faber van het dierenpark in De Limburger. “Het loopt al en drinkt bij zijn moeder. We geven het later vandaag een naam, als we weten of het een mannetje of een vrouwtje is.”

In dierenparken is het de gewoonte om pasgeboren dieren achter de schermen te houden. Kasteelpark Born kiest er voor om de dieren bij hun moeder te laten zoals in de natuur. Het park spreekt immers van een geboortegolf. Er werden de afgelopen twee weken vijf dwergeitjes, zes moeflons, twee mergellandschaapjes en vijf panterschildpadjes geboren.

Naast deze geboortes kregen de bezoekers en de verzorgers dinsdagmorgen nog een verrassing. Voor het eerst liet een babywallaby, een kangoeroeachtige, zichzelf zien in de buidel van zijn moeder.

 

 

Bron: De Limburger