Plopsa-park Majaland Kownaty pas in het najaar open

De opening van Majaland Kownaty, het allereerste Poolse Plopsa-park zal pas in het najaar plaatsvinden. Oorspronkelijk zou het park openen op 26 mei 2018 maar de Poolse wetgeving met betrekking tot keuringen laat het niet toe.

 

Spijtig nieuws voor de Plopsa Group, hun eerste Poolse pretpark, Majaland Kownaty, zal op 26 mei 2018 nog geen bezoekers kunnen toelaten in het park. In een interview met Trends vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, dat het park pas opent op 29 september 2018.

Majaland Kownaty wordt een van weinige themaparkrn van Polen. Pretparktoerisme is er zo goed als niet in Polen, maar dat schrikt de CEO niet af. “Niemand geloofde dat het ons zou lukken. Dus zullen we verbazen met één van de mooiste parken die we ooit gebouwd hebben”, zegt Steve Van den Kerkhof in Trends. Het park draait om de bekende figuren van Studio 100. Bumba, Heidi, Maya de Bij en Wickie de Viking zullen zeker niet ontbreken.

Het indoor pretpark is zo goed als klaar. “De 25-tal attracties zijn klaar”, zegt de CEO in Trends. In Polen zegt de wetgeving met betrekking tot keuringen dat de attracties pas gekeurd mogen worden als de bouw voltooid is. De oorspronkelijke openingsdatum, 26 mei 2018, zal niet gehaald worden doordat er te veel tijd is verloren gegaan en dus de planning gewijzigd werd.

Volgens Van den Kerkhof staat de openingsdatum van 29 september 2018 alvast 100 procent vast.

 

Bron: Plopsa Fans, Trends