Worlds of Fun past houten achtbaan Timber Wolf aan

De 30 meter hoge houten achtbaan Timber Wolf in Worlds of Fun in Kansas City krijgt een grote aanpassing. De helix op het einde van de baan werd verwijderd voor een nieuw effect in de baan.

 

Worlds of Fun opent haar deuren op 21 april samen met de aangepaste houten achtbaan Timber Wolf. De helix op het einde maakte plaats voor een high-speed overhellende 70 graden bocht. “Deze actievolle bocht zal bezoekers bijna op hun zij plaatsen”, vertelt Tony Carovillano, directeur van het park. “De achtbaan staat al 29 jaar in het park en de voorbije 3 jaren merkten we dat bezoekers minder snel de achtbaan betraden. Met deze aanpassing hopen we dat bezoekers een nieuwe reden hebben om de achtbaan te bestrijden.”

Naast deze aanpassing zal Worlds of Fun een nieuwe bootattractie ‘Nordic Chaser’ bouwen in het gebied. Families kunnen aan boord gaan van mini-schepen die relatief snel gaan varen zodat bezoekers het gevoel krijgen dat ze over grote golven varen.

Timber Wolf werd in 1988 gebouwd door Dinn Corporation en geopend in 1989. De baan is 30 meter hoog en behaalt een snelheid van 85 km/u. De baanlengte meet 1.300 meter en duurt 2 minuten en 30 seconden.

 

Bron: Kansas City & Worlds of Fun