Onride: Grootste achtbaan van Berlijn geopend

Het Duitse park Karls Erlebnis Dorf, gelegen in Elstal te Duitsland, heeft op 21 april 2018 haar eerste achtbaan geopend. De achtbaan neemt je mee in een fabriek waar chips gemaakt worden. Het park maakt deel uit van de groep Karls, die uitgroeide van een landbouwbedrijf tot een groep die onder andere zes recreatieparken uitbaat.

                             

Karls Erlebnis Dorf Elstal is het eerste park uit de Karls groep dat een achtbaan heeft gebouwd. De groep Karls Markt OHG is in handen van een bedrijf waar men jam produceert. Ze werd opgericht door de Dahl familie, die ooit begonnen als aardbeikwekers.

De nieuwe achtbaan is gebouwd door de Zwitserse bouwer ABC Rides. De rollercoaster heeft de naam K2 gekregen en is een zogenaamde Tube Coaster. De achtbaan kunnen we het best vergelijken met Familieachtbaan van het Nederlandse recreatiedomein BillyBird Park Hemelrijk, alleen is deze achtbaan een stuk groter.

 

K2 heeft een hoogte van 24 meter en tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u behaald. De rit, met een lengte 530 meter, start met een indoorgedeelte in het donker. De groep wil dit park uit gaan bouwen tot een resort met een hotel, vakantiedorp, indoor waterpark en het pretpark.

 

De bouw van de achtbaan kon je hier volgen.

 

 

Foto’s en bron: Karls 

Video: Parkerlebnis