Twee nieuwe achtbanen voor het Franse Amiland

Het Franse pretpark Babyland-Amiland, gelegen nabij de hoofdstad Parijs, zal dit jaar niet één, maar wel twee nieuwe achtbanen openen. Eind vorig jaar maakten we al bekend dat de achtbaan Jet naar het park zou verhuizen, nu wordt daar ook nog een achtbaan met draaiende karretjes aan toegevoegd. Daarnaast komt er ook nog een andere familieattractie.

 

Het Franse parkje opent met de achtbaan Jet dit jaar haar grootste attractie. Deze achtbaan reisde voorheen over de Franse kermis met de exploitant Lapère en is een Jet Star van de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf. Het is een fantastische investering voor het pretpark en zal wat oudere bezoekers naar het park lokken.

Nu raakte ook het nieuws bekend dat er nog een tweede achtbaan naar het park zal komen. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De spinning coaster krijgt de naam Bûche Dansante, wat zoveel betekent als Dansboek in het Nederlands. Het is nog niet duidelijk of het om het twee of drie loop model van de fabrikant gaat.

De derde nieuwe attractie van het park voor 2018 wordt een draaimolen. Deze krijgt de naam La Coccinelle. Bezoekers zullen hier in bakjes zitten die de vorm hebben van een lieveheersbeestje, een rode met zwarte stippen.

In het pretpark vonden we al een achtbaan terug. Deze heeft de naam Grosse Pomme en heeft een Big Apple / Wacky Worm lay-out. De toegang van het pretpark kost 13 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen onder 1,05 meter.

 

 

Bronnen: Amiland, rcdb