Pretpark- en rodeltrip: Dag 12 – Belantis

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op dag 12 bezochten we het pretpark Belantis. Dit combineerden we nog met een aantal rodelbanen.

 

Allwetterrodelbahn

De Alpine Coaster Schöne Aussicht ligt bij de Allwetterrodelbahn. Deze werd in 2001 gebouwd door Wiegand en is 560 meter lang.

 

 

Rodelbahn Petersberg

De zomerrodelbaan “Rodelbahn” ligt bij de Petersberg. Deze bescheiden Alpine Coaster is 470 meter lang en werd in 2002 gebouwd door Wiegand.

 

 

Belantis

Belantis is een zeer jong pretpark dat in 2003 werd opgericht. Het park heeft vier achtbanen waarvan er drie geschikt zijn voor volwassenen en kinderen. Eentje is volledige gericht op peuters. Huracan is de grootste achtbaan van het park en gaat vijf keer overkop. De achtbaan heeft een first drop van 97° en behaalt een snelheid van 85 km/u. Helaas is het ritverloop niet zo soepel.

In 2015 opende Cobra des Amun Ra, een Family Coaster van Gerstlauer. Alle achtbanen in dit park komen overigens uit de stallen van Gerstlauer. Deze achtbaan is eigenlijk een kloon van de Dragon Fly in Duinrell, ze heeft een hoogte van 15 meter en het parcours van 360 meter wordt twee keer afgelegd.

Belantis heeft met Drachenritt één van mijn meest favoriete familie coaster types in huis gehaald, want Drachenritt is een Bobsled Coaster. Deze zijn gewoon allemaal zeer fijn om te doen.

Maar de attractie waarvoor Belantis misschien nog wel het meest gekend is, is de grote piramide die in het park staat en waar je met een soort van plastic boomstambootje van af kan varen. Een zeer bizarre attractie die je toch echt wel gedaan moet hebben als je het park bezoekt.