Twee indrukwekkende Mack achtbanen in opbouw bij Colourful Yunnan Happy World

In China is momenteel het nieuwe pretpark Colourful Yunnan Happy World in opbouw. Dit park zal de deuren later dit jaar openen en zal tot in de puntjes gedecoreerd worden. Onder de attracties bevinden zich vier achtbanen, waaronder twee indrukwekkende achtbanen van Mack Rides.

 

In de Chinese gemeente Yunnan wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van Colourful Yunnan Happy World. Dit park moet de deuren openen in de loop van 2018. Het park zal naast allerhande familieattracties en een reuzenrad van 108 meter hoog ook vier achtbanen openen.

 

Mack Rides achtbanen

De spectaculairste achtbaan wordt er eentje van de Duitse bouwer Mack Rides. De achtbaan krijgt een snelheid van 100 km/u en wordt 36 meter hoog. De rit start met een lancering, waarbij het treintje in 2,5 seconden een snelheid van 100 km/u haalt. Daarna volgt een rit van 2,5 minuten over een track van 1056 meter. In totaal gaan de inzittenden door vier inversies. De achtbaan wordt gelijkaardig aan de Blue Fire Megacoaster uit het Duitse pretpark Europa-Park.

De tweede achtbaan wordt opnieuw eentje van Mack Rides, ditmaal een SuperSplash. Deze zal vergelijkbaar worden met Atlantica in Europa-Park. Al valt het wel te betwisten of dit als echte achtbaan, dan niet een waterattractie moet beschouwd worden.

 

Andere attracties

Behalve de achtbanen van Mack Rides zal ook een indrukwekkende achtbaan van B&M geopend worden. Deze wordt van het type Wing coaster. Bij dit type achtbaan hangen de bakjes aan de zijkant van de track, wat een zweefgevoel oplevert. De achtbaan wordt 45 meter hoog en 1024 meter lang. Hoeveel inversies de achtbaan uiteindelijk zal bevatten is momenteel nog niet geweten, maar op bouwfoto’s ontdekken we er alvast twee, waaronder een Dive Drop.

De laatste achtbaan wordt een mijntrein-achtbaan. Deze werd geleverd door de Chinese bouwer Golden Horse. De baan wordt 750 meter lang en 15 meter hoog.

Behalve achtbanen zal het park ook een reuzenrad openen van maar liefst 108 meter hoog en meerdere familie en kinderattracties.