Alton Towers rondt grondige renovatie Nemesis af

Nemesis, de hangende B&M achtbaan van Alton Towers, kreeg de afgelopen drie winters een grondige renovatie. Zo werd de volledige theming vernieuwd en kreeg de baan een nieuw laagje verf. Het kostte het team van het park maar liefst 2500 werkuren om de baan weer als nieuw te krijgen.

 

De spectaculaire Inverted Coaster Nemesis in het Engelse pretpark Alton Towers werd afgelopen winter grondig gerenoveerd. De volledige aankleding van de attractie werd onderhanden genomen.

Vorig jaar werd al een deel van de aankleding aangepakt, deze winter werden deze werken verder afgerond, waardoor de renovatie nu eindelijk klaar is. Het Towers Loving Care heeft drie winters en maar liefst 2500 uur gewerkt aan de baan, die nu straalt alsof ze nieuw is.

 

Nemesis

Nemesis is een Inverted Coaster die in 1994 gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Voor de thematisering werd er destijds inspiratie gezocht bij de Griekse Mythologie. Nemesis (Grieks: Νεμεσις) betekend wraak, Nemesis is de meedogenloze godin van de gerechtigde wraak. De thematisering van de attractie stelt een groot monster voor dat gevangen gehouden wordt door 250 ton staal. Het volledige verhaal achter de attractie leest u hier.

Door de hoogtebeperking die het park heeft (men mag niet hoger bouwen dan de bomen), is de attractie half onder de grond gebouwd. De achtbaantrack loopt boven een rode rivier van bloed. De thematisering wordt nu volledig opnieuw geschilderd en hersteld waar nodig. Vorig jaar nog, werd de volledige track gestript van verf en opnieuw geschilderd.

Nemesis komt 13 meter boven de grond uit en gaat 28,7 meter onder de grond, waardoor er een maximale daling is van 31,7 meter. Tijdens de rit van 716 meter wordt er een snelheid van 80,5 km/u bereikt. Tijdens het korte maar zeer intense ritje gaan de bezoekers 4 keer overkop en krijgen ze krachten van 3,0 G verwerkt.

 

 

Bron en foto’s: Towers Loving Care