Diamond ThemePark Awards Editie 8

Deze week is het de laatste week dat men zijn stem kan uitbrengen voor de Diamond ThemePark Awards: wat vind jij het beste pretpark of beste dierentuin. Op dit en vele andere zaken proberen we elk jaar opnieuw een antwoord te vinden.

 

Reeds voor de achtste keer organiseren twee pretparkfan-vrienden, Patrick Joossens en Vincent De Vriendt, deze verkiezing. “Met de Diamond ThemePark Awards willen we graag de parken in België en Nederland in de kijker zetten. Uiteraard krijgen vooral de winnaars de meeste aandacht, maar tijdens de stemperiode proberen we alle parken aan bod te komen via onze social media kanalen.”, vertelt Patrick.

In Nederland bestaan er verschillende verkiezingen in de recreatiesector, maar in België is dat eerder beperkt. Daarom is het belang van de Awards niet te onderschatten. “Ons initieel doel was om op een positieve manieren de sector in de kijker te zetten. We hadden nooit verwacht dat ons initiatief zo populair zou worden, en vooral zo belangrijk zou zijn voor de parken zelf. We zijn daar best trots op.”, aldus Vincent.

Het systeem is eenvoudig: mensen beantwoorden een uitgebreide enquête. Daarnaast is er een jury, die bestaat uit enerzijds verschillende gerenommeerde fansites en gepassioneerde mensen die jaarlijks meer dan 20 parken bezoeken. Vanuit hun passie en ervaring hebben zij een specifieke kijk op de verschillende parken. Anderzijds bestaat de jury ook uit de parken zelf. Zij hebben uiteraard een heel andere invalshoek.

Al die scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die kennen we pas op 16 mei.

Tijdens een speciaal evenement in Beekse Bergen worden dan de winnaars bekend gemaakt. Het gastpark staat bekend om haar prachtige Safaripark en het nabijgelegen Speelland, en sinds dit jaar opent men ook het Safari Resort waar gasten een unieke slaapbeleving tegemoet gaan.

 

Stemmen kan via: http://www.diamondthemeparkawards.com/nl/awards-2017-2018/dtpa-vote-2018-nl

 

Meer info: http://www.diamondthemeparkawards.com