Spectaculaire beelden van de eerste houten vuurachtbaan ter wereld

Er zijn spectaculaire beelden opgedoken van de eerste houten vuurachtbaan ter wereld! De beelden komen uit het Engelse pretpark Alton Towers, dat dit jaar zal uitpakken met Wicker Man, de eerste houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. De rollercoaster zal voor het eerst in de geschiedenis vuur en hout samenbrengen voor een spectaculaire belevenis. Centraal staat een 17,55 meter hoge Wicker Man die het uitzicht zal domineren.

 

Wicker Man wordt de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. Het project, tot voor kort beter gekend als SW8 (Secrect Weapon 8), is de laatste nieuwe attractie in de beroemde reeks van de Secret Weapons. Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de 618,1 meter lange achtbaan die al snel een investering van 16 miljoen pond werd. Het bedrijf bouwde ook andere bekende houten achtbanen zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park.

Centraal bij de achtbaan staat de 17,55 meter hoge Wicker Man, het belangrijkste thematiseringselement van de achtbaan. Hier zullen de bezoekers straks 3 keer doorheen rijden terwijl het gevaarlijk monster in vuur en vlam staat. De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben.

 

Meer informatie over het project vind je hier.

 

 

Foto’s: Alton Towers