Pretpark- en rodeltrip: Dag 9 – Familypark

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op dag 9 van onze reis gingen we langs Bömischer Prater en Familypark, brachten we een tweede bezoekje aan Wiener Prater en bezochten we nog de rodelbaan van Hohe Wand Wiese.

 

Familypark

Familypark mag gerust het mooiste pretpark van Oostenrijk genoemd worden. Het parkje is niet mega groot, maar ook zeker niet klein te noemen. Familypark, dat vroeger door het leven ging als Familypark Neusiedlersee, werd bij ons vooral bekend toen het park in 2015 een adembenemende Sky Fly attractie opende van de Duitse fabrikant Gerstlauer dat volledig in het teken stond van Leonardo Da Vinci.

Naast de mooie Sky Fly staan er in het park ook drie achtbanen en een butterfly. Helaas valt één van deze achtbanen niet te doen voor volwassenen, omdat wij er helaas onmogelijk inpassen. Zelfs kinderen van tien jaar oud geraken hier al niet meer in. Deze achtbaan is er echt eentje voor de hele kleintjes.

Götterblitz is een Youngstar Coaster dat we kennen vanuit Europa-Park, maar deze familie coaster heeft wel een andere lay-out en valt nog steeds te beleven zonder Virtual Reality ervaring. De verrassing van het park was echter wel de Rattenmühle achtbaan. Deze achtbaan is een Bobsled Coaster met een custom lay-out van Gerstlauer. Iedereen die deze achtbanen gedaan heeft is hier ongetwijfeld fan van. Desondanks wist dit exemplaar me toch nog positief te verrassen. Ik denk dat deze lay-out toch wel mijn favoriete is van alle Bobsled Coasters die ik al gedaan heb.

 

 

 

Bömischer Prater

Bömischer Prater is het meest troosteloze kermispretpark dat ik ooit bezocht heb. Oh nee, wacht, het meest troosteloze kermispretpark zouden we de dag erna bezoeken in Tsjechië. Maar hoe dan ook, dat zegt meer over dat park in Tsjechië dan dat het in het voordeel spreekt van Bömischer Prater, want dit was echt een verlaten zielige boel. Bömischer Prater is eigenlijk een flauw afkooksel van Wiener Prater in alle opzichten. Tijdens ons bezoek was het zoeken naar de operatoren van de attracties en ook naar andere bezoekers in het park. Je komt hier trouwens ook alleen maar als je een echte die hard credit hunter bent, want zeg nu zelf, een Shark Trip van SBF Visa Group ga je nu niet scoren om de intense drop. Pas toen we terug naar de wagen wandelden, kwamen we de enige andere medebezoekers tegen die er toen waren.

 

 

Wiener Prater

Wiener Prater is het grootste pretpark van Oostenrijk en heeft maar liefst dertien achtbanen in de aanbieding. Wiener Prater is geen typisch pretpark, maar is eigenlijk meer een vaste kermis waar verschillende exploitanten hun attractie openhouden. Er is dan ook geen inkomprijs, maar er dient betaald te worden per attractie. Dat maakt het park voor achtbaanfans meteen al wat duurder. Omdat een kermis ’s avonds toch altijd gezellig en leuker is, besloten we ons parkbezoek te verdelen over twee avonden.

Wij hadden extra geluk, want voor de 250ste verjaardag van het pretpark werd de grootste mobiele achtbaan ter wereld naar het park gehaald om daar een hele zomer te staan. Olympia Looping gaat vijf keer overkop, is meer dan een kilometer lang en behaalt een snelheid van 80 km/u.

De verrassing van het park was voor ons de Megablitz. Een unieke Custom MK-700 achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma die een bijzonder leuke, snelle en comfortabele rit weggaf. Deze achtbaan ziet er niet zo groot uit, maar behaalt stiekem wel een snelheid van 70 km/u en is eigenlijk ook wel 19 meter hoog. Mocht ik niet per ritje hebben moeten betalen, dan had ik hier meer dan één rondje op gemaakt!

 

 

Hohe Wand Wiese

Om de dag af sluiten, en omdat we nog wat tijd over hadden, besloten we nog de rodelbaan van Hohe Wand Wiese te bezoeken. Dit is een Alpine Coaster van het type Braso, een monorail Alpine Coaster dus. De Sommerrodelbahn is 845 meter lang en er kan een snelheid van 40 km/u behaald worden. De rodelbaan werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer.