Nieuw Flammkuchenrestaurant in Europa-Park

Europa-Park heeft via social media en hun website aangegeven een nieuw flammkuchenrestaurant te openen. Flammkuche zijn ook wel gekend als Tarte Flambeé. De eetgelegenheid vind je terug op de grens tussen het Franse en Zwitserse themagebied.  

 

Het oude restaurant zal hiervoor afgebroken worden. Deze eetgelegenheid die je ziet in de foto hieronder was reeds het tweede flammkuchenstand en hoogstwaarschijnlijk ook maar een tijdelijk geweest. Het eerste restaurant waar men flammkuchen verkocht is namelijk afgebrand in 2015.

De schade bij de brand in 2015 was groot en kostte het park zo’n 30.000€. De brand ontstond door een technisch defect in de keuken van het kraampje. Gelukkig was de brand vlug onder controle en raakte er niemand gewond. Hieronder ziet u een foto van het eerste standje. Meer over deze brand leest u hier.

 

In het kraampje werden de zogenaamde Flammkuchen verkocht. Dit is een soort pizza, de bodem is gemaakt van bladerdeeg en het beleg bestaat uit verse room, ui en spekreepjes. Flammkuchen is de Duitse benaming van het gerecht. De Franse benaming is Tarte Flambée. Het gerecht was vooral een plattelandsgerecht, maar door de komst van de pizza in de jaren 60 is het bekender geworden. De oorsprong van dit gerecht ligt in het testen of de oven warm genoeg was, vandaar ook de naam.

Met de komst van het nieuwe restaurant wordt de lijn van de nieuwe Eurosat Can Can Coaster doorgetrokken en zal deze eetstand perfect passen in het nieuwe Franse themagebied.

 

 

Bron: Europa-Park