Pretpark- en rodeltrip: Dag 7 – Bayern Park

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Vandaag stond het bekende Bayern Park op het programma, alsook Galaxy Park Erdingen. Galaxy Park is een waterpark dat gelegen is in een bekende bierstad van Duitsland. Die dag moesten we natuurlijk een goede Erdinger proeven! Van Galaxy Park hebben we helaas geen foto’s, maar dit park roep ik (samen met al de mensen die mee waren op onze reis) uit tot het beste waterpark dat we ooit al bezocht hebben! Wauw, gewoon één woord: Wauw! Ontelbaar veel glijbanen, dit zowel binnen als buiten. Ondanks de gigantische drukte waren er nauwelijks wachttijden. Er waren tenslotte ook geen onnodige lichten aan de glijbanen. Super fijne glijbanen van elk formaat. De trappen die je moest doen waren door een of andere bizarre reden niet vermoeiend. Je kon ze blijven oplopen zonder moe te worden. Er was ook een groot wellness gedeelte met sauna’s en alles erop en eraan, maar dit hebben we overgeslagen. Er was een cocktailbar in het water, waarbij je cocktails kon drinken in ligstoelen (die zich eveneens in het water bevonden) en dat alles met een bubbelbad effect. Er was een live groep die optrad en voor heerlijke zomerse vibes zorgde. Oh, ik kan echt blijven vertellen over dit zwembad. Het was gewoon fantastisch en ik heb geen idee hoe ik ooit nog een beter zwembad moet vinden. Maar goed, hier zijn geen foto’s van, dus ik ga over de rest van onze dag vertellen.

In de ochtend zelf besloten we nog even de rodelbaan van Erlebnispark Voglsam mee te pikken.

 

Erlebnispark Voglsam

Erlebnispark Voglsam ligt eigenlijk niet zo ver van Bayern Park. Het park bezit een elektrische bobkart baan. Het was ook hiervoor dat we het park bezochten. Als je niet goed weet wat je jezelf moet voorstellen bij een elektrische bobkart baan dan moet je maar denken aan de Maximus Blitz Bahn van Toverland. Deze bobkart baan is een stuk langer en heeft ook een fijn parcours met verschillende kleine heuveltjes in. Een echte topper onder zijn soort.

 

 

Bayern Park

Bayern Park heeft twee butterflies en drie achtbanen waarvan de Freischütz de meest intense achtbaan is die ik ooit gedaan heb. Om je even een idee te geven, ik heb ondertussen al meer dan 400 achtbanen op mijn teller staan. De looping achtbaan van Maurer Rides is niet de snelste, niet de hoogste en heeft ook niet de krachtigste lancering die ik ooit al deed, maar de aanhoudende G krachten die je tijdens de rit ondervindt zijn echt wel heel sterk. Bereid je goed voor op deze achtbaan, want hier krijg je makkelijk een black-out bij. Het was de eerste en enige keer in mijn leven dat tijdens een achtbaanrit alles even zwart werd voor de ogen.

De Achterbahn van het park is een Tivoli – New van de Duitse fabrikant Zierer. Ik trok rare ogen toen ik in het treintje voor mij drie mensen tegelijk naast elkaar zag zitten in de trein. Er waren dan wel twee kinderen bij, maar dan nog… Maar op deze manier kan je wel zestig passagiers kwijt in de trein, in plaats van de gebruikelijke veertig!

Verder heeft het park ook twee zomerrodelbanen en een hoop familie- en waterattracties waar we ons op uitleefden. Het park heeft ook een aantal shows en een dierengedeelte.