Grootste achtbaan van Berlijn gaat de hoogte in

Het Duitse park Karls Erlebnis Dorf, gelegen in Elstal te Duitsland, zal haar eerste achtbaan openen op 21 april 2018. De achtbaan zal je meenemen in een fabriek waar chips gemaakt worden. Dit park maakt deel uit van de groep Karls, die uitgroeide van een landbouwbedrijf tot een groep die onder andere zes recreatieparken uitbaat.

 

Karls Erlebnis Dorf Elstal wordt het eerste park uit de Karls groep dat een achtbaan gaat aanbieden aan haar bezoekers. De groep Karls Markt OHG is in handen van een bedrijf waar men jam produceert. Ze werd opgericht door de Dahl familie die ooit begonnen als aardbei kwekers.

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer ABC Rides. De achtbaan zal de naam K2 dragen. Dit wordt een zogenaamd Tube Coaster, waarvan er momenteel twee in werking zijn. Eentje daarvan vinden we terug in het Nederlandse Billybird Hemelrijk.

K2 zal een hoogte krijgen van 24 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 60 km/u behaald worden. In totaal wordt de rollercoaster 530 meter lang. Tijdens de rit zullen de bezoekers doorheen een stukje darkride rijden, waar men leert hoe chips gemaakt worden. Je krijgt te zien hoe een aardappel getransformeerd wordt tot een knapperige chips.

 

 

De groep wil dit park uit gaan bouwen tot een resort met een hotel, vakantiedorp, indoor waterpark en het pretpark. De achtbaan zal geopend worden in 2018.

Ondertussen is de eerst animatievideo van de achtbaan verschenen en zijn er ook foto’s van de bouwwerken naar buiten gebracht. Hierop kunnen we vaststellen dat de er al heel wat trackdelen recht staan. De achtbaan zal een uitgestrekte lay-out krijgen met verschillende heuvels en bochten.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

Bron en foto’s: Karls