Mountain Monster wordt spectaculaire vrijeval attractie

Pigeon Forge, gelegen in de Amerikaanse staat Tennessee, maakt zich klaar voor de komst van een spectaculaire attractie. Bezoekers zullen met hun gezicht naar beneden gericht, een diepe vrijeval maken van 60 meter. De attractie zal de naam Mountain Monster krijgen.

 

Pigeon Forge is volop bezig met de voorbereidingen voor een spectaculaire nieuwe attractie die dit jaar zal openen. Mountain Monster zal bestaan uit een grote toren die gebouwd wordt door het Amerikaanse bedrijf Soaring Eagle. De man achter dit bedrijf is de beroemde bedenker en ondernemer Stan Checketts.

De toren zal 60 meter hoog worden en bezoekers zullen tegen een waanzinnige snelheid naar beneden vallen. Avonturiers die een ritje willen maken, zullen naar de grond moeten kijken, want het zitje zal 90° gedraaid worden zodat de bezoekers met hun gezicht naar beneden kijken.

De bouwwerken zouden eind maart – begin april van start moeten gaan. Als alles goed gaat kan de attractie dan in de zomer openen, ten vroegste in juni 2018. Mountain Monster zal gebouwd worden bij het nieuwe winkelcentrum dat de naam Mountain Mile zal krijgen. Dit winkelcentrum wordt 17.000 m² groot. Een dergelijke attractie werd al reeds geopend in het Cave of the Winds canyon park in Colorado, hieronder ziet u de beelden van de attractie.

 

Soaring Eagle bedacht drie mogelijke uitvoeringen voor hun attractie. De eerste versie is een vrijeval toren. De tweede versie is een soort van shot en drop waarbij de bezoekers ook overkop kunnen gaan. En de derde is degene die gebouwd zal worden in Pigeon Forge. Je kan de verschillende uitvoeringen op onderstaande video bekijken.

 

Bron: themepark.nl