Pretpark- en rodeltrip: Dag 4 – Langste rodelbaan ter wereld

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op dag vier staken we de grens over met Oostenrijk. Deze dag werd eveneens een rodeldagje, maar er stond ook een waterpark op het programma. Het waterpark werd het Oostenrijkse ‘Area 47’ waar er een waterkanon te vinden is waarin je jezelf kan afschieten. Ook de langste rodelbaan ter wereld stond op de planning. Dit is de Imster Bergbahnen die 3,5 kilometer lang is.

 

Serlesbahnen Mieders

De Sommerrodelbahn van Mieders is een rodelbaan van het type Braso. Dit betekent dat de rodelbaan gevestigd is aan één rail, een monorail Alpine Coaster dus. De rodelbaan is gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer en heeft een lengte van maar liefst 2.800 meter, pure afdaling! Hiermee is het de langste Braso rodelbaan ter wereld!

 

 

Imster Bergbahnen

De Alpine Coaster van de Imster Bergbahnen is de allerlangste rodelbaan ter wereld. Deze kanjer heeft maar liefst een afdaling van 3.525 meter lang! Ben je een pure adrenaline junkie, dan kan je hier op een dikke 5 minuten naar beneden razen aan volle snelheid. De meeste mensen doen er ongeveer 10 minuten over om beneden te geraken. Waanzinnig lang is deze baan en daarom mocht ons bezoekje dan ook niet ontbreken tijdens deze trip!

 

 

Sommer-Funpark Fiss

De Fisser Flitzer is eveneens een Braso rodelbaan, wat wilt zeggen dat deze maar één rail heeft waarop het karretje naar beneden gaat. Ook deze rodelbaan heeft een gigantische lengte, want hij is maar liefst 2.100 meter lang. Wat de rodelbaan helemaal te gek maakt is dat deze vol met thematisering hangt, er geluidseffecten zijn en zelfs rookeffecten. Ongezien op een rodelbaan! En natuurlijk mogen we ook de vele tunneltjes niet vergeten waar de rodelbaan doorheen gaat.