Eerste treintje RailBlazer gearriveerd bij California ’s Great America

Bij het Amerikaanse park California ‘s Great America werd begin deze week het eerste treintje voor de nieuwe achtbaan RailBlazer geleverd. Deze achtbaan is in volle opbouw en zal geopend worden in de lente.

 

De bouw van RailBlazer in California ‘s Great America gaat enorm snel, onlangs bereikte de baan haar hoogste punt en deze week arriveerde het eerste treintje in het park. Dit treintje kreeg het uiterlijk van een quad, wat aansluit bij het thema. Men wil namelijk het gevoel creëren van een Off Road avontuur. Op de baan zullen drie treintjes komen te staan, met telkens plaats voor 8 personen, die achter elkaar zitten.

.

RailBlazer

RailBlazer zal haar bezoekers meenemen naar een hoogte van 32,3 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 548,6 meter behaalt men een snelheid van 83,7 km/h. Men gaat over stevige airtime-heuveltjes, door fel gebankte bochten en doorheen drie inversies: Een Dive Loop, Cutback en Corkscrew. De achtbaan wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is voor dit bedrijf de tweede achtbaan in haar soort die het bouwt. Ook in Six Flags Fiesta Texas wordt een gelijkaardige baan opgebouwd.

 

 

De bouw van RailBlazer kan je hier volgen.

 

Bron en foto: California’s Great America