Pretpark- en rodeltrip: Dag 2 – Skyline Park

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op dag twee gingen we met ons groepje pretparkvrienden naar één van de grootste Duitse pretparken in het Oosten van het land. Het pretpark werd Skyline Park. Vóór ons vertrek hadden we nog gedacht om onderweg een aantal rodelbanen mee te pikken, tenminste als we wat vroeger klaar waren, maar achteraf gezien was dat niet nodig. Zonder problemen hebben we ons de hele dag vermaakt in dit leuke pretpark.

 

Skyline Park

Skyline Park heeft vier achtbanen, een butterfly attractie, een elektrische Bobsleebaan (zoals we kennen van in Toverland) en een aangedreven achtbaan die sinds 2017 niet meer in het pretpark staat. Drie van de vier achtbanen hebben het woordje Sky in hun naam.

De spectaculairste achtbaan van het park is ongetwijfeld Sky Wheel. Deze Maurer achtbaan heeft een verticale lift hill die overgaat in de eerste inversie. Hierdoor blijven de bezoekers langer dan normaal ondersteboven hangen.

Sky Rider is een gelijkaardige achtbaan als de Vleermuis in Plopsaland De Panne, alleen kan je in deze bakjes met vier zitten en ze draaien rond! Bijzonder leuke familiale achtbaan die echt geschikt is voor het hele gezin. De Sky Spin is eveneens een Spinning Coaster, deze keer wel van Maurer Rides die instond voor de bouw van de achtbaan. Het is één van de weinige Spinning Coasters die geen Wilde Muis lay-out heeft.

Sky Dragster is een aangedreven gelanceerde achtbaan, eveneens van Maurer Rides, die tijdens ons bezoek nog in aanbouw was. Bij deze achtbaan kunnen de bezoekers zelf de snelheid bepalen. De Nostalgische Achterbahn is een Wild Cat van Schwarzkopf. Deze baan is ongelooflijk soepel en biedt een heerlijke rit. De verborgen topper van het park!

Naast de verschillende achtbanen in het park zijn er ook verschillende attracties die we kennen van de kermis. Een unieke en ideale kans om deze meerdere keren te kunnen doen, zonder telkens een aanzienlijk bedrag te moeten neerleggen. Zo is er onder andere een Booster in het park en een bal die afgeschoten wordt via een elastiek. Doe je dit op de kermis, dan ben je al gauw 15 euro kwijt. Ook een kartbaan zit in de prijs inbegrepen.