Walibi Holland opent nieuwe grote attractie in 2020

Walibi Holland zal in 2020 een nieuwe grote attractie openen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de website Blooloop. Zij gingen een gesprek aan met François Fassier, de leider van de Leisure Destinations afdeling van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Walibi Holland.

 

Nieuw managementteam

Het is gedaan met investeringsloze jaren in Walibi Holland en de andere pretparken van Compagnie des Alpes! Het Franse bedrijf dat Walibi Holland al sinds 2006 in handen heeft na een chaos aan overnames die voorafgingen, heeft de afgelopen jaren een compleet nieuw managementteam opgebouwd. Ongeveer 80% van de werknemers is compleet nieuw en de aanpak van het bedrijf is dan ook volledig veranderd. Compagnie des Alpes verkocht de afgelopen jaren de kleinere parken om zich te kunnen focussen op haar grote parken.

 

Nieuwe grote attractie in 2020

Walibi Holland kreeg in 2016 eindelijk weer een nieuwe grote attractie met de semi wing coaster Lost Gravity. Daarvoor was het al van 2005 geleden dat er nog een grote nieuwe attractie werd gebouwd, namelijk de Splash Battle. Lost Gravity is een Big Dipper achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides die een snelheid behaalt van 87 km/u en twee keer overkop gaat.

Lost Gravity bleek een geweldig groot succes te zijn bij tieners en dat is nu net de doelgroep van het park. Hierdoor staat er in 2020 een nieuwe grote attractie op de planning, om zo de aandacht van de doelgroep te blijven trekken.

 

Rebranding van Walibi Holland

“Walibi Holland is een interessant pretpark”, zegt Fassier. “Ze richten zich op de jongvolwassenen en daarna pas op de hele familie. Daarom denken we erover om het pretpark een rebranding te geven en dit park anders te gaan behandelen dan de overige parken van de groep. Het risico is echter wel dat jongvolwassenen minder geld hebben dan de oudere leden van hun familie. Daarom zouden we ook meer willen inzitten op grote evenementen, zoals festivals.”

“Tijdens de afgelopen 5 jaar hebben we ingezet op de vernieuwing van de overnachtingsmogelijkheden, zoals de camping die grondig werd aangepakt. We denken er nu over om chalets toe te voegen aan het aanbod. We zouden dan kunnen weggaan van het Walibi thema en meer naar een festivalsfeer kunnen overgaan.”

 

Verandert Walibi van naam?

Bij de rebranding van Walibi Holland zou het park misschien ook een nieuwe naam kunnen krijgen. Fassier laat alvast weten dat hij het niet erg vind mocht er opnieuw een Walibi pretpark verdwijnen. Momenteel zijn er vier Walibi pretparken: Walibi Belgium, Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Walibi Sud-Ouest.

Nog vóór CdA de parken overkocht van Palamon Capital Partners/Star Parks was het vijfde Walibi pretpark van de groep al verkocht. Dit was Walibi Lorraine, in het noorden van Frankrijk, dat we nu kennen als Walygator Parc. Onder leiding van Compagnie des Alpes werd ook Walibi Sud-Ouest verkocht aan Aspro, maar Walibi Sud-Ouest bleef wel haar naam behouden en ook de gekende kangoeroe (Wallaby) bleef in het park. Aspro sloot een deal met CdA om het Walibi merk te mogen blijven behouden.

Fassier geeft ook toe dat de vorige rebranding een mislukking was. Een aantal jaren geleden kreeg de mascotte van Walibi mascotte een scherpere uitstraling en een hoop nieuwe vrienden. Samen vormden ze een denkbeeldige rockband. Het idee hierachter was om muziek te maken die over de pretparken heen ging en de ‘coole’ kinderen zou aantrekken. Natuurlijk willen coole kinderen niet dat hun gezegd wordt wat cool is en wat niet, dus deze rebranding werd een flop.

 

UPDATE: De grote nieuwe attractie voor 2020 is een jaar vervroegd naar 2019. Dit is uiteindelijk de hybride achtbaan Untamed geworden.

 

Bron: Blooloop