Tivoli Gardens sloot een van haar klassiekers

Het Deense pretpark Tivoli Gardens zal in 2018 één van haar klassieke attracties verwijderen uit het park. Na 29 jaar van trouwe dienst, verlaat de Breakdance attractie Snurretoppen het park.

 

Op 1 januari nam men in het Deense park Tivoli Gardens niet enkel afscheid van 2017, maar ook van de attractie Snurretoppen. Dit is namelijk de dag dat de 29 jaar oude Breakdance attractie haar laatste ritje weggaf en dit om 00.30 uur.

29 jaar geleden opende Tivoli Gardens de Huss Breakdance Snurretoppen en wanneer 2018 net begonnen was werd na 13.920.000 ritjes afscheid genomen van de klassieker. Welke attractie deze zal vervangen maakt het park binnenkort bekend, tijdens haar 175ste verjaardag.

 

 

De nieuwe attractie belooft alvast toegankelijk te zijn voor iedereen, maar ook de nodige pit te bevatten, iets wat Snurretoppen ook had. Op 1 januari zal begonnen worden met de afbraak van de oude attractie en hierbij zal meteen de bouw van de nieuwe attractie beginnen, deze zal volgens de planning moeten openen tijdens het nieuwe zomerseizoen.

 

 

Bron: Tivoli Gardens, Parkerlebnis

Foto: Tivoli Gardens