Bouwer in de kijker: Fabbri Group

Het bedrijf Fabbri Group werd opgericht in 1950 en is gevestigd in Italië. Dit bedrijf is gevestigd in Bergantino, een Italiaanse plek waar wel meerdere bouwers begonnen. We kennen deze bouwer van de stevige kermisattracties als Boosters, maar ook in heel wat pretparken zijn attracties van deze fabrikant terug te vinden.

 

Het bedrijf Fabbri werd opgericht door Romolo Fabbri in Bergantino, waar na WOII meerdere attractiebouwers aan de slag gingen. Dit bedrijf bouwde haar eerste attractie in 1950 met de Avio, een vliegtuigmolen.

© Fabbri

 

Doorheen de jaren begon het bedrijf grotere en snellere attracties te bouwen die verkocht werden over de hele wereld. In 1970 nam de zoon Licinio Fabbri, het bedrijf over. In 1998 ging het bedrijf ook achtbanen bouwen en bleef het groeien. Eén van de meest succesvolle attracties bleek de Booster te zijn.

 

Thrillrides

Deze bouwer staat er om bekend stevige thrillrides te bouwen. De populairste is de Booster, die in meerdere varianten bestaat. Behalve deze knaller bouwt men ook schommelboten en andere grote thrill attracties.

 

Turbo 

 

Alladin

 

Avenger

 

Booster 40 

 

Propeller

 

Dancing Fly

 

Dragon Fly

 

Eclipse

 

Explorer

 

Inversion

 

Magic Dance

 

Voyager

 

Spider

 

Icarus

 

Family Rides

Bij de Family Rides vinden we heel wat attractietypes terug die bedoeld zijn om de hele familie te laten genieten. Dit kan gaan van botsauto’s tot zweefmolens en draaimolens. Ook bouwt men hier rondritjes.

 

Air Wave

 

Mexican Dance

 

Sky Walker

 

Bumper Cars

 

Corsair

 

Flying Swinger

 

Kinderattracties

 

Flying Elephants

 

Caroussel

 

Crazy Cars

 

Crazy Potts

 

Coasters

Op het gebied van achtbanen is deze bouwer voornamelijk bezig met kleinere modellen. Dit gaat van een Wacky Worm tot duellerende familiebaantjes. Fabbri heeft ook haar eigen versie van een Spinning Coaster.

 

Spinning Coaster

 

Wacky Worm

 

Dueling Coaster

 

Junior Coaster

 

Mine Train

 

Project One

 

Suspended Coaster

 

Speed Racer

 

 

 

Reuzenraden

Wie van een mooi uitzicht wil genieten heeft mogelijk al een reuzenrad van deze bouwer gedaan. Fabbri bouwt deze van heel klein, voor kinderen tot heel groot. Het hoogste dat momenteel gebouwd werd heeft een hoogte van 120 meter.

 

 

 

 

Water attracties

 

Rapids

 

 

Bron en foto’s: Fabbri Group