Indrukwekkende achtbanen in opbouw bij Colourful Yunnan Happy World

Het lijkt wel of er geen einde komt aan de bouw van nieuwe pretparken in China. In de gemeente Yunnan wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van Colourful Yunnan Happy World. Dit park zal tussen de attracties alvast vier achtbanen aanbieden.

 

In de Chinese gemeente Yunnan wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van Colourful Yunnan Happy World. Dit park moet de deuren openen in de loop van 2018. De concepttekeningen voor het park zien er alvast veelbelovend uit.

 

Het park zal naast allerhande familieattracties en een reuzenrad van 108 meter hoog ook vier achtbanen openen. De spectaculairste achtbaan wordt er eentje van de Duitse bouwer Mack Rides. De achtbaan krijgt een snelheid van 100 km/u en wordt 36 meter hoog. De rit start met een lancering, waarbij het treintje in 2,5 seconden een snelheid van 100 km/u haalt. Daarna volgt een rit van 2,5 minuten over een track van 1056 meter. In totaal gaan de inzittenden door vier inversies. De achtbaan wordt gelijkaardig aan de Blue Fire Megacoaster uit het Duitse pretpark Europa-Park.

 

 

De tweede achtbaan wordt opnieuw eentje van Mack Rides, ditmaal een SuperSplash. Deze zal vergelijkbaar worden met Atlantica in Europa-Park. Al valt het wel te betwisten of dit als echte achtbaan, dan niet een waterattractie moet beschouwd worden.

 

 

De derde achtbaan zal geleverd worden door B&M. Deze wordt van het type Wing coaster. Bij dit type achtbaan hangen de bakjes aan de zijkant van de track, wat een zweefgevoel oplevert. De achtbaan wordt 45 meter hoog en 1024 meter lang. Hoeveel inversies de achtbaan uiteindelijk zal bevatten is momenteel nog niet geweten, maar op bouwfoto’s ontdekken we er alvast twee, waaronder een Dive Drop.

 

Voorbeeld: Swarm – Thorpe Park

 

De laatste achtbaan wordt een mijntrein-achtbaan. Deze werd geleverd door de Chinese bouwer Golden Horse. De baan wordt 750 meter lang en 15 meter hoog.

 

De achtbaan in het voorbeeld is Dragon Roaring Heaven – World Joyland

 

Enkele bouwfoto’s

 

Bron: VHCoasters, RCDB

Foto’s: Alpengeist