Een kijkje op de bouwwerven in Walibi Belgium

Wie vanaf dit seizoen een bezoekje brengt aan Walibi Belgium of Aqualibi gaat heel wat nieuwigheden kunnen ontdekken. Het waterpark wordt uitgebreid met een groot kindergedeelte en krijgt nieuwe thematisering, maar ook de zone aan het theater krijgt een make- over, er wordt zelfs een gloednieuwe achtbaan gebouwd.

 

Het is onnodig te zeggen dat de Walibi fans enorm uitkijken naar alle vernieuwingen die in de komende jaren zullen plaatsvinden in het Waverse pretpark. Deze vernieuwingen zijn een onderdeel van een toekomstplan, waarvoor 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het park. De Franse zender TV.com kreeg onlangs de kans om over de werven te lopen.

 

 

Nieuwigheden 2018:

 

Het eerste project voor 2018 is het waterpark Aqualibi. Dit waterpark zal met 700 m² uitgebreid worden. De uitbreiding zal in het park terug te vinden zijn, waardoor de wegen veranderd dienen te worden en er afscheid genomen werd van de parktrein MusicXpress. De uitbreiding bevat een groots kindergebied. Verder zal het volledige waterpark een tropisch thema krijgen.

 

Maar dat is niet alles. De zone rond het theater zal volledig aangepakt worden. Hier zal een Tiki-gebied ontstaan, dat een tropisch sfeertje uitstraalt. Het oude Amfitheater wordt mee opgenomen in het gebied en de Coccinelle zal een nieuw plekje krijgen naast Weerwolf, op de oude plek van het reuzenrad, dat verkocht werd aan Attractiepark Rotterdam.

 

In het nieuwe gebied zal ook een nieuwe achtbaan verschijnen, deze zal gericht zijn op families. Afgaande op de concepttekeningen kunnen we stellen dat dit een Gerstlauer Bobsled Coaster wordt.

 

 

 

Bron: Walibi

Foto’s: Fan’s de Walibi Belgium