Track nieuwe achtbaan Sea World San Diego compleet

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Diego, gelegen in de staat Californië, is volop bezig met de bouw van een gelanceerde achtbaan. Elcetric Eel, zoals deze gaat heten, werd geleverd door Premier Rides. De opening staat gepland tijdens het nieuwe seizoen.

 

De bouwwerken van de nieuwe gelanceerde achtbaan in Sea World San Diego lijken goed te verlopen, de volledigeg track staat al recht. Electric Eel wordt een Sky Rocket II achtbaan,  een  attractie zoals Sky Scream in het Duitse Holiday Park .

 

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Electric Eel en zal passen in het thema van de oceaan. Het  wordt een gelanceerde achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides. De rollercoaster zal 45,7 meter hoog worden en een snelheid krijgen van 99,8 km/u. Electric Eel zal 1 keer overkop gaan en wordt zowel de hoogste als snelste achtbaan van het pretpark. De achtbaan wordt in totaal 3 keer gelanceerd, 2 maal voorwaarts en 1 maal achterwaarts.

 

 

Bij de achtbaan wordt de leefwereld van de aal in de kijker gezet. Bezoekers zullen kunnen kennismaken met de habitat van dit speciale dier. Het leefgebied zal voorzien worden van grote ramen zodat de bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen in het leven onder water. De achtbaan moet naast plezier ook zorgen voor de nodige interactieve en educatieve ervaring, hiervoor zal er gebruik gemaakt worden van de nieuwste state-of-the-art technologieën.

 

Bron en foto’s: Sea World, Premier Rides