Vijfde Alpine Coaster voor de Franse Alpen in drie jaar tijd

Wie plannen heeft om deze winter te gaan skiën in de Franse Alpen, zal extra veel kans krijgen om tussen het skiën door eens gebruik te maken van één van de vele Alpine Coasters en rodelbanen die er in de buurt staan. Er is namelijk opnieuw een Alpine Coaster aangekondigd die deze winter nog moet openen.

 

Het Franse skiresort SATA Ski, dat gelegen is op Alpe d’Huez, is bezig met het bouwen van een Alpine Coaster. De Alpine Coaster komt te liggen aan de onderkant van de helling Les Bergers in de gemeente Huez. De Duitse fabrikant Wiegand staat in voor de opbouw van de attractie.

Alpe d’Huez is niet alleen een gekend skioord, het is ook nog eens een van de belangrijkste beklimmingen in de Ronde van Frankrijk. Als de werken goed verlopen zal de Alpine Coaster deze winter nog geopend worden.

De attractie wordt nu al de 5de Alpine Coaster op drie jaar tijd voor het Franse departement Auvergne-Rhône-Alpes. In 2015 opende Comète in Saint François Longchamp en Luge 4 Saisons in Savoie Mont Blanc. Vorig jaar opende eveneens 2 nieuwe Alpine Coasters met Luge 4 Saisons in Speed Luge Vercors en Luge 4 Saisons in Station du Col de Rousset.

Daarnaast kreeg de Alpen streek in 2016 nog een belangrijke achtbaan bij. Het Franse Walibi pretpark, Walibi Rhône-Alpes, bouwde daar immers de houten achtbaan Timber. Deze familie achtbaan die een zeer leuke rit weggeeft is 17 meter hoog en behaald tijdens de rit een snelheid van 64,4 km/u. De rollercoaster werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group.

 

Bron: rcdb