Simworx en Interlink stellen samen ‘s werelds eerste Immersive Superflume attractie aan

Simworx, een specialist in attracties waarbij media belangrijk is, ging een samenwerking aan met Interlink, die gespecialiseerd is in waterattracties. Samen ontwikkelden de firma’s de allereerste log flume (boomstam attractie) waarbij media centraal staat. De berijders zullen ondergedompeld worden in een verhaal, dankzij grote schermen die aan de attractie toegevoegd worden. Dit wordt een unieke ervaring. De eerste attractie in haar soort zal in 2018 geopend worden in Indonesië.

 

Bezoekers zullen plaatsnemen in bootjes met plek voor zestien personen. De attractie maakt gebruikt van een lopende band systeem in het in/uitstapstation. Wanneer de rit vertrekt ontdekken de berijders een wereld vol dinosaurussen, waarna ze een tunnel invaren, welke een Immersive Tunnel genoemd wordt. Hier zal de boot stoppen en grote schermen aan weerszijden zullen tot leven komen. Hierdoor zal men een dinosaurus avontuur beleven. De boten zullen meebewegen met de actie op de schermen.

 

 

Nog maar net aan de dinosaurus ontsnapt, gaat de rit verder, doorheen nog meer dino theming. Hierna volgt een verticale lift van 12 meter hoog, waarin meerdere special-effects verwerkt zitten. Uiteindelijk eindigt de rit met een grote splash.