Eerste track geplaatst bij Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas

In Six Flags Fiesta Texas werden de eerste trackdelen geplaats van de Wonder Woman Golden Lasso Coaster. Deze achtbaan is een nieuwe creatie van Rocky Mountain Construction en zal voor het bedrijf één van de twee eerste exemplaren worden die opent.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Fiesta Texas, gelegen in San Antonio, zal in het teken komen te staan van de superheldin Wonder Woman. De achtbaan zal de naam “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” krijgen. Het meest unieke aan de achtbaan is ongetwijfeld het feit dat deze niet zal bestaan uit twee rails, zoals bijna alle achtbanen in de wereld werken, maar dat deze één brede track zal krijgen. Het is voor het eerst dat de bouwer, Rocky Mountain Construction, dit type achtbaan bouwt.

Onlangs konden we al zien hoe de eerste supports geplaatst werden, maar het gaat hard bij de bouw van deze achtbaan. Momenteel wordt volop de track geplaatst. De gele trackdelen gaan één voor één op de supports en tonen ons hoe de achtbaan er uiteindelijk uit zal zien.

 

Wonder Woman Golden Lasso Coaster zal een 34,4 meter hoge lifthill krijgen met een drop van 30,5 meter. Deze drop wordt er eentje met een hoek van 90°, zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u behaald worden, terwijl de trein door verschillende overbanked turns zal gaan. De achtbaan zal 3 inversies bevatten, waaronder een 180° stall, wat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven zullen blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje zullen de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect voelen, waarbij de bezoekers het gevoel krijgen dat ze zweven.

 

 

Meer updates over dit project kunt u hier vinden.

 

Bron: Six Flags

Foto’s: Coastermat